Descobrint el fristibulós món dels creuers

Fa una setmaneta una colla de gent de l'Agrupa, la Laia i part de la seva família, em van embolicar en una curiosa aventura: un creuer de cap de setmana fins a Niça ... i tornar ;)

L'objecte de tant insòlit descobriment: EL Norwegian Gem (segons diuen recent estrenat).


He de dir que mai no havia fet cap creuer d'aquests principalment perquè acostumen a estar fora del meu pressupost i també perquè és un model vacacional que tampoc m'ha cridat mai gaire l'atenció. Però vaig pensar que no podria opinar amb coneixement de causa fins que no ho provés i la veritat és que ha resultat un descobriment prou interessant.



El primer descobriment purament trivial va ser que els creuers aquests són grans, ostres tu són MOLT grans. La veritat és que són tant grans que sembla mentida que puguin flotar !

Abans de pujar impressionen bastant, sobresurten de l'aigua arran del moll com si es tractés d'un edifici de més de 10 pisos.



Em va fer gràcia que l'embarcament es fa com si es tractés de pujar a un avió, fins i tot les maletes (que jo vaig pujar a mà) les pots facturar i després te les trobes a l'habitació. Tot plegat molt protocolari.


Un cop ets a dins la sensació veritablement és com si estiguessis en un d'aquests hotels luxosos, excepte per les habitacions que disten bastant de l'amplitud d'espai d'un hotel (suposo, però, que hi deuen haver camarots de ultraluxe, però aquests encara estan per descobrir)


El camarot era petit però acollidor


També és curiós el simulacre d'evacuació que et fan fer quan encara no has sortit a la mar. Avisen pels altaveus i tothom ha d'anar a posar-se el salvavides i dirigir-se com ovelletes cap al lloc de reunió assignat, segons et van indicant membres de la tripulació que fan com d'urbanos.


Aleshores estàs una estoneta al menjador o la sala on t'hagi tocat, allà assegut, coneixent gent, petant la xerrada, fins que es fa el recompte general i tot torna a la normalitat.

Em va fer pensar que això a un avió no es pot fer, si en un barco ja no era serio, algú s'imagina tots els passatgers posant-se la mascareta i els salvavides i fent la conga pel passadís de l'avió ? mentre les assafates i (azafatos) expliquen de carrerilla tot el tinglado ...

Jo sí que m'ho imagino però no ho veig factible, ara que ... seria divertit ^__^

Des del moment en que el vaixell deixa el port, l'activitat diària és frenètica. Em va recordar una mica la mítica sèrie aquella de "vacaciones en el mar" sabeu ? Es fan activitats a tort i a dret constantment. A l'habitació et deixen un horari de les activitats del dia i on es fan, però la veritat és que si comences a voler fer gaires coses t'estresses d'allò més (per no dir la de km que es poden fer dins d'un vaixell tant gran !)

Hi havia activitats d'allò més variades, tot sempre amb un cert toc de guiri-guiri (és a dir orientat a un turisme consumidor d'activitats per omplir temps).

Alguns exemples :

Una partideta a la wii

Un teatre
(on vam veure 2 representacions:
un malabarista
i un grup rollo mayumanà)

Un casino
(on hi vam deixar 100$
i part de la innocència que encara ens quedava)

Taller d'escultures de gel
(buenu més que taller demostració)

Piscineta (amb "jacutzi")

Pista de tennis, futbol, basquet, i pati del cole

Jocs sobredimensionats !
I jo que pensava que això era algo molt de cau jeje

Una bolera

Sala de maquinetes

I un rocódrom !

És una mica com un parc d'atraccions flotant, una mica esperpèntic però curiós al cap i a la fi.

Entre tripulació i passatge vam comptar que a bord hi anaven poc més de 3000 persones ! Així us podeu imaginar el que per molt gran que fos el vaixell quan s'acumulava molta gent a un lloc et tocava fer cua. Nosaltres vam anar una mica al nostre aire la veritat i anàvem evitant les aglomeracions.

Per menjar hi havien multitut de restaurants, bars o buffets ...

... però havies de fer 2 coses si volies no morir (de gana) en l'intent:


Mirar el panell d'ocupació dels restaurants:



I traçar el recorregut més curt per arribar-hi:



Menció especial pels dissenys de la moqueta dels quals ja me n'he fet un fons de pantalla ^__^











En definitiva un descobriment curiòs, un viatge força familiar i relaxat



més fotos a la galeria

3 comentaris:

pablo ha dit...

i què...ja hi has anat o què?

ai que te'ns estàs aburgesant! ;)


apa...un petó de director...


i ja que hi som...et recordo que encara estic a l'Argentina!! ;) :p


qui sóc?

Pep ha dit...

Jejeje

Doncs clar que hi vaig anar !

Què vol dir aquesta pregunta ?

A veure si et penses que m'ho invento per escriure algo al Bloc (i segur que no seria el primer que ho faria)

Pablo, pablo, pablo ... tinc un pollo a l'ast ... com era allò ?

A l'Argentina segur que no hi ets però a Barna tampoc !!!

Q bé q vius malhome ! ^__^ Mua !

pablo ha dit...

difamador, deixa de criticar els altres blocs i actualitza el teu, que la conya del creuer està molt bé...però ja ha caducat! ;)

ens veiem!!!!

voto per canviar la reunió del 27...passo de tornar a ser 4 gats!!!